Voor het eerst gaan snowboarden

Of je nou van plan bent om in Nederland in een indoorhal te snowboarden of gelijk voor de piste gaat in Oostenrijk, er zijn een aantal dingen die goed zijn om te weten. Om te beginnen zijn er verschillende soorten snowboards. Je kiest natuurlijk voor een beginners snowboard, bijvoorbeeld een bataleon snowboard en van daaruit kun je verschillende rijstijlen uitproberen. Je vindt vanzelf een die het beste bij jou past. Afhankelijk van je lengte, is het goed om een lange of juist korte snowboard te gebruiken. De maat bindingen snowboard hangt af van je schoenmaat.

Goede snowboard kleding is essentieel

Vooral als je van plan bent om echt op de piste te snowboarden is de juiste kleding van belang. Snowboard kleding heren houdt je namelijk droog en warm. Als je niet de juiste outfit draagt, heb je kans dat de sneeuw door je kleding heen dringt. Dit zorgt ervoor dat je lichaam sneller kou vat en de kans dat je onderkoelt raakt erg groot wordt. Ook als je alleen maar in Nederland wilt snowboarden is dit belangrijk. De hallen worden ook erg koud gehouden en loop je dus hetzelfde risico. De kans is veel kleiner doordat je makkelijk de hal kan verlaten en jezelf kan opwarmen.

Snowboarden is best lastig

Snowboarden is een leuke sport, maar vereist ook veel oefening om er goed in te worden en de basistechnieken goed onder de knie te krijgen. Daarom is het goed om niet teveel van jezelf te verwachten van je eerste keer snowboarden. Je zult waarschijnlijk niet gelijk de gave truckjes kunnen doen die je vaak in video’s ziet. Houd je verwachtingen dus laag en geniet van het leerproces. Blijf oefenen, zo wordt je telkens iets beter en merk je dat het vanzelf gemakkelijker wordt. Wie weet kom je er toch achter dat je er aanleg voor hebt en het snel op kan pakken.