Vakantie vieren in Zeeland? Bezoek deze 4 mooie steden!

Zeeland

Al jarenlang is Zeeland een van Nederlands meest geliefde provincies om vakantie te vieren. Het gunstige klimaat en de fraaie landschappen met volop duinen en stranden dragen bij aan deze grote populariteit. Daarnaast herbergt Zeeland een paar van Nederlands mooiste oude steden. Hieronder lees je welke steden in het bijzonder aan te raden zijn om te bezoeken.

Zeeland

Middelburg

Als we vertellen dat Middelburg, de hoofdstad van Zeeland, meer dan maar liefst 1100 monumentale bouwwerken telt, dan weet je gelijk waarom dit als een van de mooiste steden van Nederland wordt beschouwd. Onder andere het stadhuis van Middelburg, het abdijklooster en de Lange Jan Toren zou je zeker niet moeten overslaan als je Middelburg bezoekt. Vanaf de top van de Lange Jan Toren heb je overigens een imposant uitzicht over het eiland Walcheren waarop Middelburg gelegen is. 

Veere

Heel wat kleiner dan de andere steden die we hier noemen is het dorpje Veere. Echter behoort Veere zonder enige twijfel tot de mooiste havendorpen of -steden van Nederland. Vooral het buitengewoon knusse en sfeervolle marktplein spreekt hier tot de verbeelding.

Zierikzee

Op het eiland Schouwen-Duiveland ligt vervolgens de fraaie stad Zierikzee. Vooral de drie mooie en nog geheel intacte stadspoorten springen hier gelijk in het oog. Andere iconische hoogtepunten van Zierikzee zijn de tegenover elkaar gesitueerde Sint-Lievensmonstertoren en de Nieuwe Kerk. Maar los hiervan is dit een stad die in z’n geheel de moeite waard is om te bezichtigen.

Vlissingen

Tenslotte aandacht voor de stad Vlissingen. Dit is een stad waar de handel over het water altijd centraal heeft gestaan. Dit is nog altijd goed terug te zien aan de panden in de binnenstad. Verder beschikt het op Walcheren gelegen Vlissingen over een groot en fijn strand.