Verschillende soorten palletwagens en hun doelen

Sinds de palletwagen uitgevonden is, zijn er natuurlijk ook ontzettend veel verschillende soorten op de markt gekomen. Nu is het als ondernemer en werkgever soms wel eens lastig om te bepalen welke palletwagen goed bij jouw bedrijf past. Gelukkig worden daarom hieronder drie verschillende palletwagens uitgelegd. Er wordt een korte toelichting gegeven voor welke soort doeleinden de palletwagen handig is en voor welke doeleinden beter een andere palletwagen gekozen kan worden. Voor meer informatie moet je dus als werkgever en ondernemer zeker even doorlezen. Hierdoor krijg je een goede basiskennis over de verschillende soort palletwagens waardoor je hopelijk de keuze sneller kan maken voor jou en jouw bedrijf.

De eerste soort palletwagen

De eerste soort palletwagen die uitgelegd en toegelicht gaat worden, is de EPT. Voor veel mensen is deze afkorting nieuw. De afkorting staat voor Elektro Pallet Truck. De woorden verklappen het eigenlijk al grotendeels maar er wordt hier dus mee bedoeld dat deze palletwagen elektrisch wordt aangedreven. Je hoeft dus als werknemer alleen maar te weten hoe het elektrische systeem werkt en je kan eigenlijk meteen van start. Deze palletwagen is vooral handig voor extreem zware objecten en voor bedrijven die veel geld te besteden hebben aan nieuwe uitvinden en apparatuur. Wanneer je dit bekend in de oren klinkt, is dit een goede optie.

Elektrische pompwagen en meeneemstapelaar

Naast de elektrische pallet truck is er ook nog een andere elektrische palletwagen. Deze palletwagen is namelijk een elektrische pompwagen. Deze pompwagen bevat geen plateau. Dit wordt wel toegevoegd bij de EPT. Je kunt er dus als werknemer voor kiezen om er voor of er juist achter te lopen. Dit maakt het allemaal wel een stuk veiliger voor de werknemer. De meeneemstapelaar is eigenlijk de meest simpele palletwagen en wordt vooral gebruikt in vrachtwagens bijvoorbeeld om snel en makkelijk spullen en producten te vervoeren en te verplaatsen. Dus juist voor kleine afstanden en niet zware producten is deze meeneemstapelaar ontzettend handig en ideaal.