Kun je zonder velgen rijden?

Velgen

Tegenwoordig heb je super mooie velgen. Mercedes velgen, bmw f36 velgen, Audi velgen en ga zo maar door. Velgen voegen iets toe aan je auto, je kunt laten zien met welk merk je rijdt, maar het zorgt ook voor een stoere uitstraling. Maar wat nou als je je velgen altijd kwijt raakt of eigenlijk geen geld hebt om velgen te kopen. Kun je dan ook zonder velgen rijden als het moet. Of heeft je auto velgen nodig om te kunnen functioneren? Hoe belangrijk zijn velgen voor een auto en kunnen ze ook zonder?

Wieldop voor op je velg

Het antwoord is simpel, zonder velgen kun je niet rijden, maar wel zonder wieldoppen. Mensen halen wieldoppen en velgen vaak door elkaar. Een wieldop kan je op een velg klikken. Dus je kunt wel zonder wieldoppen rijden, maar zonder velgen is niet mogelijk, want dat houdt de hele band bij elkaar. Daarom is het ook zo belangrijk dat je velgen goed zijn, want als je velgen een deuk hebben, gebroken zijn of kapot, dan kan dit effect hebben op de band en dat heeft uiteindelijk weer effect op de auto zelf. Je kunt het namelijk meteen merken wanneer er iets aan de hand is met de velg, want je rijdt dan ook heel anders.

Is een wieldop verplicht?

Een wieldop is zeker niet verplicht, tegenwoordig worden de meeste auto’s opgeleverd met lichtmetalen velgen zonder wieldoppen. Dit heeft ermee te maken dat de velgen al mooi genoeg zijn en geen wieldoppen meer nodig hebben. Het is nooit verplicht geweest om een wieldop op de velg te zetten, maar vroeger werd er wel meer gebruik van gemaakt. Velgen waren toen namelijk nog niet zo belangrijk qua uiterlijk en om de auto er goed uit te laten zien plaatste je dan wieldoppen om de velgen, zodat deze niet zo snel zouden opvallen en zo pimpte je je auto mooi op.