Kapotte auto voor je deur

Het is hartstikke zonde wanneer je een auto in bezit hebt die kapot is en niet meer kan rijden of niet meer veilig kan rijden. Die auto heeft nog steeds veel waarde en dat weten sommige bedrijven om die reden zijn ze ook op zoek naar kapotte auto’s. Dat is dan ook een hele goede optie: je sloopauto verkopen aan een sloperij. 

Waarde uit je auto halen

Wanneer je sloopauto helemaal total loss is, is het vaak lastig om nog waarde uit je auto te halen. In zulke gevallen is een sloopauto verkopen aan een autosloperij helemaal geen slecht plan, het is zelfs de beste optie die je hebt. Een sloperij koopt namelijk niet alleen maar auto’s die het nog goed doen en waar niets mee aan de hand is. Nee, ze kopen ook veel kapotte auto’s, dit doen ze omdat die auto’s nog best veel waarde kunnen hebben.  Ze demonteren de auto en verkopen de onderdelen die het nog doen op deze manier halen ze veel winst hier uit.

Prijs voor je auto

Wanneer je je auto verkoopt aan een autosloperij is het belangrijk om te weten dat je nooit de volledige prijs ervoor kunt krijgen. Dit komt natuurlijk doordat je auto kapot en beschadigd is. Wanneer je auto nog in goede staat is dan kun je de auto voor meer gaan verkopen, de waarde van je kapotte auto wordt bepaald door de onderdelen die nog bruikbaar zijn in je auto. Met je auto naar de sloop is nooit een prettig idee, je hebt vaak veel meegemaakt met je auto en dan is afscheid nemen nooit makkelijk.

Auto krijgt een nieuw leven

Een sloperij doet veel met je auto, ze zorgen ervoor dat je auto een nieuw leven krijgt wanneer er een auto aankomt, bij de sloperij halen ze vaak eerst de vloeistoffen uit de auto die er nog in zitten. Wanneer de vloeistoffen eruit zijn gehaald, kunnen ze verder met de auto demonteren. De vloeistoffen die uit de auto zijn gehaald worden in veel gevallen opnieuw gebruikt voor andere auto’s. Het is van belang dat die vloeistoffen niet in het milieu terechtkomen, want dan kan het schadelijk zijn.