Elk dartbord is te koop bij Dartshopper

Dartshopper is de grootste webshop van Nederland voor dartspullen. Of je nu op zoek bent naar een dartbord, darts, flights, T-shirts, een scorebord of artikelen om een dartsbaan mee in te richten; bij Dartshopper is het te vinden. Het leuke is, dat je bij de Dartshopper minder voor die artikelen betaalt dan in een reguliere winkel. Zodra je een bestelling hebt geplaatst worden de artikelen naar je toe gestuurd. Meestal heb je ze de volgende dag al in huis. Als het artikel bij Dartshopper niet op voorraad is, zoals kan gebeuren bij een populair dartbord, kan de levering wat langer duren.

Een dartbord voor amateurs en voor professionals

Darts is een sport met veel persoonlijke voorkeuren voor producten. Er zijn vele honderden darts in de handel. Ook een dartbord is een erg persoonlijke keuze. Bij Dartshopper heb je de keus uit zo’n 90 verschillende soorten dartbords. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen een bord voor professionals en een bord voor amateurs. Een bord voor professionals is gemaakt van sisal, hetzelfde materiaal als een amateur dartbord, maar dat van een professioneel bord is dichter. Daardoor slijt zo’n bord minder snel. Een ander verschil is de bedrading. Die is bij een professioneel bord dunner, waardoor darts minder snel bouncen.

Een dartbord om te trainen

Bij Dartshopper is ook een speciaal dartbord te koop voor trainingen. Dat heeft de kwaliteit van een professioneel bord, maar de vakken van de triples en doubles zijn een stuk kleiner gemaakt. Het is dus veel moeilijker om de darts in die vakken te gooien. Door er tijdens trainingen aan te wennen dat je je goed moet focussen en erg nauwkeurig moet gooien, lukt het ook tijdens wedstrijden beter om de concentratie vast te houden. Een trainingsbord zorgt dus voor mentale weerbaarheid.