Drone inspectie

Met hulp van G4S Safety Solutions kun je een veilige werkomgeving garanderen. Veiligheid op de werkvloer is een gebied waar continu aandacht voor nodig is, omdat allerlei aspecten op dit gebied veranderlijk zijn. Het is goed om te weten wat de huidige wet- en regelgeving is betreft veiligheid. Zo voorkom je risico’s en weet je hoe te handelen tijdens een ongeval. De veiligheidsexperts van G4S Safety Solutions hebben alle kennis en ervaring om jouw bedrijf te helpen als het gaat om veiligheid. Eén van de manieren waarop zij kunnen helpen is een drone inspectie. Een drone kan meer perspectief bieden dan fysiek midden op de werkvloer staan en helpt de experts daarmee beter te adviseren over veiligheid.

Toepassingen drone inspectie

Een drone kan met meerdere doelen worden ingezet. Een drone kan bijvoorbeeld ingezet worden voor inspectie of het uitvoeren van controles op moeilijk bereikbare plekken zoals windmolens en hoogspanningslijnen. Daarnaast is het met een drone inspectie ook mogelijk om op veilige afstand mogelijke risico’s te detecteren. Uiteraard kun je met een drone sites in kaart brengen voor bewaking en onderzoek. Mensen in nood kunnen via de livestream van een drone snel gelokaliseerd worden. De livestream maakt het ook mogelijk om direct toe te zien op de situatie en snel een eventueel reddingsoperatie in te zetten. Met een drone kun je ook 3D modellen realiseren, waarbij de drone gedetailleerde volumemetingen maakt van objecten en plaatsen die ingezet kunnen worden voor verschillende BIM- en GIS-applicaties.

Uniek perspectief

Een drone inspectie biedt veiligheidsexperts van G4S Safety Solutions een uniek perspectief op veiligheid. Bijna alle plaatsen zijn bereikbaar en te overzien en geen enkel risico wordt over het hoofd gezien. Het maakt dat inspecties op moeilijkere plekken sneller en efficiënter uitgevoerd kunnen worden. De dronepiloten kijken naar de ruimte met het oog op veiligheid.