Opzetzwembad of ingegraven zwembad? Welke kies jij?

intex zwembad

Wanneer het in de zomer warm begint te worden is het altijd prettig om het water op te kunnen zoeken. Dit kun je doen door naar het strand te rijden of een zwembad in de buurt op te zoeken, maar wat is er nou lekkerder dan dit in je eigen tuin doen? Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om wat verkoeling op te zoeken in je eigen tuin, waaronder het plaatsen of opzetten van je eigen zwembad met bijvoorbeeld Zwembadverwarming. Maar welke optie is nou beter of welke optie past beter bij jouw situatie? We bespreken in het kort de twee belangrijkste verschillen tussen een opzet zwembad of een ingegraven zwembad.

Kosten en onderhoud

Om te beginnen vergelijken we de kosten en het onderhoud van zowel een opzetzwembad als een ingegraven zwembad. Het is redelijk voor de hand liggend dat een ingegraven zwembad uiteraard in de aanschaf een stuk duurder zal zijn dan een opzetzwembad. Ook komen er installatiekosten bij kijken en jaarlijks onderhoudskosten. Denk hierbij aan het schoonmaken van het zwembad, het vervangen van het water, het vervangen van een Warmtepomp zwembad of het laten schoonmaken van het zwembadfilter. Natuurlijk komen er bij een opzetzwembad ook kosten kijken, echter zullen deze in vergelijking met een ingegraven zwembad relatief laag zijn. Overweeg dus wat je budget is en hoeveel tijd je kwijt wil zijn.

Flexibiliteit en gemak

Wat betreft flexibiliteit en gemak is een opzetzwembad de winnaar waarbij deze gemakkelijk het hele jaar door opgezet en weer afgebroken kan worden. Hierdoor kan jij bijvoorbeeld in de winter de tuin voor heel andere doeleinden gebruiken. Bij een ingegraven zwembad zal dit lastiger zijn omdat dit zwembad er altijd is, deze kan je niet zomaar opruimen. Dus als jij niet het hele jaar door gebruik wil maken van het zwembad is het misschien voor de hand liggender om voor een opzetzwembad te kiezen dat na het zomerseizoen gewoon weer de doos in kan. Neem deze overwegingen mee en maak een weloverwogen beslissing!