Hoe zit het in China

In China is het momenteel gewoon legaal om op dieren te testen en cosmetische producten kunnen ook dierlijke producten bevatten. Veel cosmetische producten worden echter in China gemaakt. De vraag is of deze producten op dieren worden getest doordat ze in China worden geproduceerd. De producten die in China verkocht zullen worden, moeten verplicht op dieren worden getest. Wanneer producten niet in China verkocht gaan worden, is het mogelijk om in China cruelty free en Vegan Gezichtsverzorging te produceren. Dus dat cosmetische producten in China worden geproduceerd, wil niet meteen zeggen dat ze op dieren worden getest. In tegenstelling tot China stimuleren veel Europese landen het produceren van cruelty free producten. De Vegan gezichtsverzorging van IK Skin Perfection is ook cruelty free.

Witte, grijze en zwarte gebieden

Merken die vallen onder de witte gebieden testen hun producten op geen enkele manier op dieren. Ze vragen zelfs naar documenten aan de fabrikant, ze willen er namelijk zeker van zijn dat er geen gebruik wordt gemaakt van dierproeven tijdens de productie. Daarnaast verkopen merken in het witte gebied geen producten in landen waar dierproeven verplicht zijn. Merken in het grijze gebied zaten vroeger zelf in het witte gebied, maar na een bepaalde tijd gingen ze toch dierproeven uitvoeren. Hier vallen ook merken onder die dierproeven accepteren om de Chinese markt te kunnen betreden. Het zwarte gebied spreekt eigenlijk voor zich. Hier vallen merken onder die vanaf hun ontstaan gebruik maken van dierproeven.

Vegan + cruelty free

Vegan Gezichtsverzorging dat dierproefvrij wordt geproduceerd is het meest ideale. De shampoo die wij gebruiken verbrand de vacht van een konijn. De mascara die wij gebruiken beschadigt hun wimpers en ogen. De parfum die wij gebruiken beschadigt hun huid. Onze nagellak beschadigt hun nagels en we zouden hier nog mee door kunnen gaan. De korte animatiefilm Save Ralph was een goede illustratie van de beschadigingen die wij dieren aandoen. Er zijn tegenwoordig ook genoeg alternatieven voor dierproeven. Hoe is het eigenlijk nog mogelijk dat deze wreedheid wordt toegestaan? De Vegan gezichtsverzorging van IK Skin Perfection is ook cruelty free.