Hoe vergroot ik de Dagwaarde motor?

Dagwaarde motor

Als jij jouw motor wilt gaan verkopen is het erg fijn om een hoge Dagwaarde motor te hebben. Hierdoor kun jij jouw motor voor een hoger bedrag verkopen dan dat je zou kunnen als je motor een lagere dagwaarde zou hebben. De Dagwaarde motor heb je niet geheel zelf in de hand. Factoren zoals leeftijd en populariteit spelen ook mee. Maar er zijn ook factoren waar je wel zelf invloed op hebt. Welke dat zijn bespreek ik hieronder.

Goed onderhoud

Het eerste waarmee je kunt zorgen dat jij een hogere Dagwaarde motor krijgt is door het onderhoud wat nodig is goed en op tijd uit te (laten) voeren. Zo is jouw motor technisch helemaal in orde. Mensen kopen gewoonlijk namelijk niet iedere week een andere motor dus ze willen er graag een kopen waar ze weer een hele tijd mee vooruit kunnen zonder al te veel problemen of extra onderhoud wat is ontstaan door achterstallig onderhoud. Zorg er ook voor dat je alle facturen en bonnetjes van al het onderhoud en eventuele reparaties bewaart en deze ook benoemt bij de verkoop. Mensen houden namelijk ook van zekerheid, en door alle facturen te kunnen overhandigen kun jij laten zien dat het onderhoud en de reparaties daadwerkelijk zijn uitgevoerd. Voor die zekerheid hebben mensen vaak ook meer geld over, waardoor de dagwaarde ook gelijk weer omhoog gaat.

Opties en accessoires

Een tweede factor die meespeelt met de Dagwaarde motor die jij zelf kunt beïnvloeden is de aanwezige opties en accessoires van de motor. Ga maar na. Als jij een spiksplinternieuwe motor wilt aanschaffen betaal je voor veel opties extra bovenop de basisprijs. Zo werkt dat ook met de gebruikte markt. Motoren die veel opties en accessoires hebben, hebben ook een hogere Dagwaarde motor en leveren dus ook meer op. Dit kan van alles zijn. Van een kwalitatief goede helm tot aan een aangepaste uitlaat. Alle opties en accessoires kunnen ervoor zorgen dat jouw motor meer waard wordt waardoor hij meer oplevert.