Edelstenen souvenir

Edelstenen souvenir

aquamarine natural quartz blue gem geological crystals texture background

Edelstenen kopen – Waarop letten?

Op markten zijn vaak kraampjes te vinden met bakken vol met mooie edelstenen. Vooral op vakantie zul je deze kraampjes vaak zien. Lokale handelaren proberen dan ook veel van hun spullen aan toeristen te verkopen. Veel toeristen laten zich graag overhalen om zo’n mooi edelsteentje te kopen. Zodra ze thuiskomen hebben ze dan ook een mooi aandenken aan de vakantie. Helaas zijn veel edelstenen die je op de markt vindt, zowel in binnen- als buitenland, vaak niet echt. Hoe voorkom je dat je een neppe edelsteen koopt? Dat lees je in dit blog.

Vermijd die bekende grote bakken vol

We noemden de grote bakken al. Het is dan ook verstandig om deze bakken vol edelstenen zoveel mogelijk te vermijden. Hier liggen namelijk allerlei soorten edelstenen door elkaar, vaak allemaal voor dezelfde prijs. Dit is al een teken aan de wand dat er iets niet in orde is. Laat deze edelstenen altijd links liggen. Ze zijn altijd van glas en ze hebben geen enkele waarde.

Echt en nep door elkaar

Koop je een edelsteen bij een echte juwelier? Weet je zeker dat het exemplaar dat aan jou getoond is echt is? Hou de steen dan goed in de gaten. Het gebeurt namelijk weleens dat juweliers in het buitenland een echte edelsteen laten zien aan jou als toerist, maar daarna een namaak edelsteen inpakken. Controleer dan ook altijd de edelsteen in je handen voordat je betaalt.

Juwelier als tussenstop

Neem je een taxi in het buitenland? Laat je dan niet afzetten bij een juwelier. Laat je nooit wijsmaken dat de chauffeur daar toevallig even een tussenstop moet maken. Je komt dan namelijk ongetwijfeld bij een oplichter uit die je zal dwingen om een aankoop te doen. De edelstenen die je daar vindt, zijn per definitie al nep en/of gestolen.

Veilig edelstenen kopen

Koop dus nooit edelstenen op een markt. In Nederland niet, maar al helemaal niet in het buitenland. Pas in het buitenland sowieso goed op met het kopen van edelstenen of andere sieraden en juwelen. Wil je meer tips over sieraden, juwelen, reizen en spiritualiteit? Hou dan vooral onze informatieve blogs in de gaten.