De trend van 2021: duurzame schoenen en kleding

Hartjes schoenen

Het milieu is vandaag de dag een belangrijk onderwerp. Daarom geven steeds meer mensen aan dat ze graag duurzaam leven. Die keuze willen liefhebbers van duurzaamheid ook graag doorvoeren in hun schoenen- en kledingkeuze. Maar hoe doe je dat nu precies? 

Duurzame schoenen

Kies vooral voor de juiste merken zoals Hartjes schoenen. Deze schoenen zijn gemaakt van plantaardig gelooid leer. De structuur van de schoen ademt en dat zorgt voor frisse voeten. Dit merk schoenen is dus ook duurzaam voor jouw naaste omgeving. Verder wordt er geen gebruik gemaakt van formaldehyde. 

Hartjes schoenen

Wat is duurzame kleding?

Bij duurzame kleding wordt gekeken naar waar de katoen vandaan komt en hoe die wordt geoogst. Hoe zijn de arbeidsvoorwaarden van de katoenplukkers en fabriekswerkers? Worden er geen giftige stoffen gebruikt bij het maken van de kleding? Dit zijn allemaal dingen om over na te denken als je naar duurzame kleding zoekt. 

Waarom is duurzaamheid nu zo belangrijk?

Verschillende mensen hebben verschillende motieven. Wat je vooral hoort is dat ouders de aarde schoon willen doorgeven aan hun kinderen. Ook het dierenleven op aarde is belangrijk. Veel afval ontregelt de voedselketen en vervuilt de bodem. Je denkt dat je weinig kan doen als individu, maar alle kleine beetjes helpen.