BHV training: oefenen op realistische wijze

Wat is BHV training precies en wanneer is dit nodig? Het is voor ieder bedrijf verplicht om zich goed voor te bereiden voor een calamiteit, zoals bijvoorbeeld een brand. Het is dan belangrijk dat er snel en effectief gehandeld wordt, zodat de schade beperkt blijft of dat er geen gewonden vallen. In zo’n situatie is het belangrijk dat er een aantal mensen de leiding nemen: dit zijn de BHV’ers. Een BHV’er is op de hoogte van levensreddende handelingen, kan branden blussen en communiceert met hulpdiensten en andere BHV’ers. Dit leren zij tijdens de BHV training en hier ontvangen zij dan ook een certificaat voor.

Een BHV training is dus altijd nodig; hoeveel medewerkers een BHV training moeten volgen is afhankelijk van de grootte van het bedrijf. Hoe groter het bedrijf, hoe meer BHV’ers er nodig zijn. BHV’er kun je alleen worden wanneer je hier een cursus voor volgt. Tijdens deze cursus leer je alles wat nodig is om snel te kunnen handelen in een noodgeval. Het is dan ook erg belangrijk dat deze kennis op peil blijft. Het komt dan ook vaak voor dat je als BHV’er eens in de zoveel tijd een herhalingstraining moet volgen.

Volg BHV training bij jou in de buurt

Je kunt bij G4S Safety solutions een BHV training volgen; dit kan op diverse trainingslocaties door heel Nederland. De cursussen bestaan uit zowel theorie als praktijk, maar de meeste aandacht zal liggen op de praktijk. Dit is het gedeelte waarin op realistische wijze wordt geoefend. BHV’ers zullen dit gedeelte het beste onthouden omdat het maar weinig verschilt van werkelijke situaties.